miniroben

Capsule wardrobe hösten 2018

Lisa | Miniroben2 Comments

Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått… och något fått!

Nej, jag förblir ogift. Men dessa rader stämmer så bra in på min höstgarderob. Jag är mitt inne i mitt livs nionde kapsel och denna gång tycker jag att jag varit riktigt kreativ med nytillskotten.

Övergången från sommar till höst brukar innebära ganska stor förändring, på sommaren går jag mest runt i lätt-tvättade bekväma plagg i bomull och stilen är minst sagt casual. När hösten kommer blir det back to business igen, fram med kashmir och siden som på på kontoret kan hållas på behörigt avstånd ifrån kladdiga barnfingrar.

En bra bas har jag redan i min höstgarderob; skinnjacka, ullkappa, grymma blåjeans och sköna sneakers. Sedan har jag tittat igenom mina plagg och kombinerat utifrån smak och humör; allt ifrån nyare favoriter som gått varma i våras och somras: den ultimata grå tishan och min kjol-som-kan-bli-tubklänning till en tröja jag inte använt på flera år som plötsligt kändes perfekt den här gången.

Här är höstens kapsel nedkokad till siffror:

  • 37 plagg, skor och ytterkläder totalt varav…

  • 31 som jag redan äger

Nytillskott:

  • 1 par lånade svarta loafers

  • 1 sandfärgad långärmad tröja (Rodebjer, köpt på Tradera)

  • 1 rostfärgad polotröja (Filippa K, köpt på outlet)

  • 1 par bruna vida byxor (Everlane, rabattkod)

Ej begagnat/rea:

  • 1 par vida jeans (Monki)

  • 1 stickad tröja (Acne, födelsedagspresent!)

höstkapseln2018.jpg

Rekord i antal plagg som jag redan äger tror jag? Ändå känns kapseln, med några färgklickar och nya kombinationer, riktigt fräsch och väldigt hösten 2018 <3