miniroben

Vad ingår inte i kapseln?

Lisa | MinirobenComment
IMG_0137.JPG

Accessoarer! ...är en av de kategorier som jag inte tänker räkna in i min kapsel. Hur har jag valt vad som ska ingå och inte? Förenklad vardag är mitt ledljus. Skor, ytterplagg och förstås vardagskläder är det som jag kämpar med att välja om mornarna, och också det som skapar mest kaos och stjäl mest tid. Jag står varje dag och rotar i korgen med ovikt tvätt, skohyllan är överfull men jag använder bara några få par, jag har tre jackor som tjänar samma funktion… ni förstår.

De kategorier som INTE ingår i kapseln är helt enkelt sådant som jag inte behöver styra upp för att spara tid (eller ska göra det sen…): Accessoarer: Väskor, smycken, scarfer, hattar, vantar, skärp. Jag har använt en och samma väska i ett år nu, inga problem att välja där. De andra kategorierna har sina brister och hål men jag fyller på allt eftersom. Jag kan tänka mig att ge accessoarerna mer spelrum i höst, det kan bli riktigt kul!

  • Funktionskläder: Gummistövlar och regnkläder (har bara en uppsättning). De fläckiga plagg jag bär varje gång något ska målas om. Långkalsonger. Baddräkt. Skidkläder.
  • Underkläder. Men gud vet att den lådan behöver rensas...
  • Kläder för särskilda tillfällen: Min enda balklänning. Maskeradkläder (ja jag äger sådana!) Folkdräkt. SKOJA! Fast… jag äger faktiskt en…(!) Två kategorier nämner jag lite inom parentes då jag kan jag tänka mig att göra separata kapslar för senare:
  • Träningkläder: Jag har för många. Men än så länge tar de inte för mycket plats, och det är inte särskilt svårt att välja.
  • Finkläder: Då inte ovan nämnda balklänning men de plagg som inte bärs på kontorstid utan mer på AW, kalas, event, festligare middagar.