miniroben

Kapselgarderob sommar 2017

Lisa | MinirobenComment

Låt oss grotta ned oss i den här rödrandiga röran! Ni har ju inte fått veta så mycket om min sommarkapsel. Har jag haft en? Ja! Har den liknat mina tre andra? Absolut inte. Det har pågått en hel del spontanshopping (panikshopping!), plagg har bytts ut och reglerna har varit lika lösa som ett par trosor med trasigt resår...

Jag har haft annat att tänka på. Den 3 juni flyttade vi till radhus och jag har mest tänkt på hur man inreder ett korallrosa sovrum, om gräsmattor behöver gödsel, vilka knoppar som passar på greige luckor (vi har fortfarande silvertejp som handtag...) och om jag verkligen är vuxen nog att hantera en värmepump?!

Men kläderna har funkat ändå. Mycket tack vare att jag ändå hade en ganska bra stomme sommarplagg. Det vill säga, jag hade alldeles för många vilket gjorde det lättare att få ut en stor andel guldkorn ur min första rensning. Eftersom jag skapade min första capsule wardrobe hösten 2016 så har jag inte ägnat sommarkläderna en tanke sen förra året.

Min process

Jag började med att bestämma vilka plagg jag ville ta med mig från vårens kapsel. Den vita kavajen förstås, min älskade nya rödrandiga topp, ribbstickade tröjan, vintagejeansen och bästa blåa byxorna som jag bär året om.  Sen kompletterade jag med bra baskläder från förra sommaren; en vit linneskjorta jag ägt länge, en till bra stickad bomullströja, ett ribbat vitt linne, en enkel jumpsuit och två par bra basshorts (hemsnickrade dom ena, ett par gamla jeans fick tappa benen). En snabb utvärdering senare kom jag fram till att det som saknades var något som kunde svängas ihop till kontorskläder ( hade ändå några jobbdagar att hamra av under sommaren) samt en juste partystass. Ett plagg jag länge varit sugen på (och det som kom att bli denna kapsels stora investering - jag har en varje gång) var en randig skjortklänning från Stine Goya på 50% rea. Stort användningsområde, superbekväm och långlivad. Till det införskappade jag jag ett par tjusigare linnen, culottes och vita jeans på rea och en kortärmad respektive ärmlös blus (det var här spontanshoppingen gjorde entré). Nästan klar insåg jag att jag saknade ytterplagg. Jag har länge funderat på en jeansjacka, i höst känns den helt rätt och dessutom som perfekt ersättare till min rosa bomberjacka (är vi inte trötta på sådana nu!?) som jag ska sälja. Efter shoppingräden ville jag vända mig second hand så jag provade Asos site för detta; Marketplace. Det tog ett par veckor av grävande men sedan fyndade jag den perfekta mellanblå Levis-jackan till ungefär en tredjedel av nypris. Jag slutade på topp genom att sno den perfekta randiga boyfriend-tishan från... min boyfriend : )

Vad tycker ni? Saknas något? Vad skulle ni helst bära? XoXo