miniroben

Packning till weekendresa

Lisa | Miniroben4 Comments

Auf wiedersehen! Torsdag (min födelsedag!) drar jag till Berlin. Men kidsen och killen. Packlistan görs baserad på tidigare prydlig förlaga i Google Docs förstås, ingen idé att uppfinna hjulet varje gång? Särskilt när det gäller familjen. Så skönt att dra upp listan och påminnas om snuttefiltar, allergimedicin, solglasögon, nässpray och allt annat som lätt glöms annars.

vykort.jpg

 

Resepackning med capsule wardrobe

Den här gången har jag provat att packa mina egna kläder med hjälp av bilder. Busenkelt! Och roligt också. Klar på 15 minuter. Min process:

 • Kolla vädret (14-15 grader, växlande väder)
 • Skriva ned ned alla aktiviteter som vi kan tänkas hitta på (promenader, middag ute, sightseeing, museibesök)
 • Fundera lite på vilka kläder som funkar för vad (bra promenadskor! Behövs finkläder?)
 • Matcha detta mot min nuvarande höstgarderob:

Jag behöver främst bekväma kläder som funkar heldagar på stan. Men vi ska också gå ut och äta alla tre kvällar och då misstänker jag att det kommer vara skönt att hoppa ur dagens småsvettiga tisha och i något lite piffigare. Vi bor i en stor Airbnb-lägenhet med välfyllda barnrum så förhoppningsvis kommer det finnas lite tid och utrymme för dusch och läppstiftsapplicering medan barnen upptäcker tyska leksaker :)

Packlista

 • fyra överdelar till vardags
 • tre överdelar för kvällarna
 • 2-3 par jeans (de klarar flera användningstillfällen)
 • Mina blå mjuka byxor - reser alltid i dessa
 • Vita sneakers, för promenader
 • Mina bekväma boots då de tål storstadssmuts lite bättre
 • Ett par flats till kvällen tar ingen plats så de får också åka med även om jag är osäker på användningschansen
 • 1-2 varma tröjor
 • Ytterplagg

Eftersom det kommer vara varmt tar jag bara med min jeansjacka och min rutiga kavaj och kör istället med stickad tröja under om kvällarna blir kyliga.

Färdig!

packning.png

Det är väldigt lätt att visualisera packningen så här i datorn, jag lekte lite och plockade ihop ett antal outfits också:

outfits.jpg

Nu ska jag gå och lägga ned allt i resväskan!

Vad vill ni se på Stories från resan?
Har ni några Berlintips till mig?
Kommentera gärna <3