miniroben

Från höst till vinter i min garderob del 1: ytterplagg

Lisa | Miniroben11 Comments

Planerade och gjorda inköp inför blås- och fryssäsongen

 

 

Kapselgarderobiärens förbannelse: Att alltid behöva vara steget före.

Ni har precis landat i att det är full blown höst ute - men jag tänker på vintern. Och det har jag faktiskt gjort hela året! Sen efter jul kan man säga. För  då reas ju de bästa vinterplaggen och januari är ett perfekt tillfälle att hugga en varm kappa till halva priset och kunna använda den på studs och i fyra månader till.

Behov på paus

Sedan förra året har jag varit på jakt efter en supervarm vinterjacka och sköna vinterskor för utomhusbruk. Detta var två stora inköp jag skippade förra säsongen trots att behovet fanns: jag ville hålla i plånboken och det fanns viktigare saker att införskaffa då. Jag köpte till exempel

  • min skinnjacka - som håller värmen längre än man kan tro i kombination med en kashmirhalsduk
  • min ullkappa, som funkar i riktigt låga temperaturer - men mest i stadsmiljö

I lekparken och pulkabacken småfrös jag istället vidare i min skidskaljacka som inte täckte rumpan och var gjord för en kropp i rörelse (för en orkar inte dra upp pulkan alla gånger, ibland behöver mamma sitta på en bänk och dricka starkt kaffe ur termos.)

Jag letade vinterjackor på rean förra våren och begagnade hela året men det var först då jag insåg vad som saknades som jag hittade rätt.

Älskade dunkappa

Den varmaste och skönaste vinterjackan jag haft var nämligen en bullig 90-talsdröm som gick ned till fotknölarna. Dunkappan. Mitt 16-åriga jag frös aldrig! Varför letade jag ens efter något annat?

Det tog några veckor. Men till slut sprang jag på den perfekta modellen hos Free People. Efter lite storleksfunderingar samt mailpingis med personal angående materialets kvalitet klickades denna hem.

Ni kanske tillhör den majoritet som fortfarande inte kan se åt dunkappor utan att känna er lätt illamående? När den kom i posten och jag vandrade runt som en varmkorv i ett väldigt fluffigt bröd här hemma fick min kille lite svårt att hålla sig för skratt. Men jag älskar den. Hur fint är det inte att den flirtar lite med bomberjackan i detaljerna också!? Den ska värma mig och min goa rumpa hela vintern. Och många till!

Skofunderingar

På fötterna då? Istället för vinterskor klarade jag mig förra vintern hyfsat i mina svarta läderkängor med varma sulor och ullstrumpor (samt min killes gummistövlar med raggsockor i då det var under -10…!)

Under tiden satte jag en bevakning på Blocket och Tradera på drömskorna sen ett par år tillbaka: Gannis vinterkänga i modellen Texas Masha. En bit över min budget så jag hoppades att ett begagnat par i rätt storlek skulle dyka upp. Det gjorde det - flera gånger - men tyvärr fick jag inse att ett par vinterkängor med ulligt foder som svettats igenom av en annan person inte helt funkar att köpa beggat. Inte för mig i alla fall. Paus på dem. Dream on. I med varma sulorna i kängorna istället.

När dessa trotjänare gav upp i april (efter fyra säsonger av double duty som vinterkängor samt ett par lagningar och en omsulning) blev det dock kris. Dessa kan jag inte vara utan, användningsfrekvensen låg på dagligen större delen av året.  

Superrea

Jag visste direkt att jag ville köpa samma modell igen (if it aint broken!), och fick tillfället att använda mitt allra bästa knep: dubbelrabatter.

Ni som är kupongjägare vet att lyckan är gjord då koder och rea kan kombineras - något som inte går ofta. Ellos ger ofta medlemmar 20-40% rabatt på en vara, och vid sällsynta tillfällen går dessa rabattkoder att applicera på rean. Så mitt i juli, då de flesta andra gick runt i sandaler, knep jag ett nytt par till nästan 70% rabatt.

Untitled-3.jpg

 

Och Texas Masha då? De knep jag också på rea för en månad sen: Fast inte till dubbelrabatt. 30% bara. Men jag tycker det är godkänt efter alla vinterdagar i de där gummistövlarna… Kittad och klar!

Vad har ni på er i vinter? <3