miniroben

6 suveräna tips för en minimalistisk och sammanhållen garderob

Lisa | Miniroben2 Comments

Våga rensa

Du ser inte skogen för alla träd. När du rensar får du överblick. När du rensar ser du matchningar. När du rensar märker du hål, fläckar, urvuxna plagg. Se till att du är nära bekant med din garderob genom att rensa ofta. För varje gång stiger modet och du vågar plocka bort fler plagg som du behållit av fel skäl.

Hitta din nivå

Inte ett modelejon? Helt okej - men vi måste ändå alla klä oss, varje dag, året om (nästan…). Oavsett om du vill känna dig dödstrendig eller mest hoppas på att hitta en kjol och en topp som matchar på morgonen. Avfärda inte en perfekt funderande garderob som något ytligt eller ouppnåeligt. Tidsbesparing, hållbarhetstänk eller ordning i skåpen kan vara din motivationsfaktor.

Räkna på det

Rädd för att lägga undan plagg och begränsa dig? Du har bara 7 dagar varje vecka och ju mer kläder du har desto mer sällan kommer de till användning. Egentligen använder du ju ändå bara de där sköna perfekta byxorna fyra av veckans sju dagar eller hur?

Fyll lagret

Okej, att köpa mer grejer brukar inte vara mitt huvudbudskap men, om det gäller fler av samma plagg kan jag göra ett undantag. Det är faktiskt mitt största “fusk” om ni skulle fråga renodlade kapslare… Visste ni att jag har två par likadana svarta jeans och två par likadana blå byxor? Samma sak med min vita t-shirt. 2. Jag håller mig fortfarande under min uppsatta gräns (37) men jag slipper tvätta så ofta. Hittar du något bra - köp en till. I alla fall om plagget i fråga behöver tvättas regelbundet (färre plagg än du tror behöver det!)

Få färger

Ska du vara stenhård på någon punkt, välj färgskalan. Jag har sagt det förr men - det finns verkligen inget som gör din garderob så lättmatchad som en minimalistisk färgskala. Sen behöver du inte välja svart, vit och beige. Kör på knallorange om du vill. Men du kanske kan matcha med mestadels grått…?

Gör smarta inköp

Van att få dina kickar från strosshopping efter jobbet var och varannan dag? Vet du vad som är precis lika kul? Planerade och efterlängtade inköp med massor av research bakom. Håll koll på nätshopparna, reorna, utförsäljningarna, gå med i Facebook-grupper som säljer begagnade plagg, sätt bevakningar på Tradera och Blocket, lär känna siterna som säljer second hand. Och se till att alltid ha tillgängligt en lista eller en idé om vad du verkligen behöver.